-29%

Čaj za urinarne infekcije i ublažavanje tegoba kod kamena u bubregu – 14 dana

Original price was: 700,00 rsd.Current price is: 500,00 rsd.

Kategorije: , Rok isporuke: 2 radna dana Brend: Lookin Fit
Opis
Način upotrebe
Sastav

Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži hidrokoninske derivate(arbutin i metil-arbutin), flavonoide, iridoide, triterpenske alkohole, tanine, saponine, kumarine, furokumarine, etarsko ulje, silicijumovu kiselinu, fenil karbonske kiseline i vitamine A, B1, B2 i C.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Urino čaja deluju antimikrobno na bakterije koje izazivaju infekcije urinarnog sistema, takođe, deluju diuretično – podstiču izlučivanje mokraće, a svojim antispazmolitičnim svojstvima deluju na ublažavanje grčeva i bolova nastalim usled upale sluzokože bešike i mokraćnih kanala. Takođe svojim diuretičnim efektom povoljno deluju i na sprečavanje i formiranja peska i kamena u bubregu.

Upotreba Urino čaja preporučuje se: za ublažavanje tegoba kod bakterijskih infekcija mokraćne bešike i mokraćnih kanala. Kao preventiva ili u slučaju bolova, grčeva i otežanog mokrenja usled prisustva peska ili kamena u bubregu.

Ograničenja u upotrebi: Tokom trudnoće i dojenja Urino tea se može koristiti ali samo uz konsultaciju sa stručnim licima.

Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima: Preporučujemo da se o upotrebi Urino čaja uz redovnu terapiju, posavetujete sa lekarom ili farmaceutom.

Način pripreme i upotrebe čaja: Neposredno pre konzumiranja Urino čaja obavezno je popiti 1-2 čaše limunade i za vreme trajanja lečenja koristiti sodu bikarbonu radi alkalizacije urina. Stavite 2 supene kašike biljaka u 600 ml hladne vode i dovesti vodu do ključanja, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri 1 minut. Procediti i piti topao čaj. Ako i sledećeg
dana pijete čaj, ne bacajte biljke već ih vratite nazad u posudu i dodajte 1 supenu kašiku svežeg bilja na 600 ml vode i ponovite ceo postupak. Nastavite sa dodavanjem novih biljaka na stare tokom tri dana, a onda bacite sve biljke pa počnite ponovo. Čaj se pije 2 puta u toku dana na prazan stomak.

  • Plod kleke (Juniperus communis)
  • Kukuruzna svila (Zea mays)
  • List uve (Uva ursi)
  • List peršuna (Petroselinum crispum)
  • Herba zlatnica (Solidago virgaurea)
  • Izdanci rastavića (Equisetum arvense)
  • Koren belog sleza (Althaea officinalis)
  • List nane (Mentha piperita)