-10%

MaxMedica Anginal Max Juinior sprej 20ml

Preparat za pomoć kod upale grla i sluznice kod dece

680,00 rsd

Nema na zalihama

Kategorija: Rok isporuke: 2 radna dana Brend: MaxMedica
Opis
Način upotrebe
Sastav

Anginal Max Junior je sprej formulisan na bazi standardizovanog ekstrakta propolisa, etarskih ulja muskatne žalfije i timijana, i koncentrovanog soka acerole kao prirodnog izvora vitamina C, namenjen za očuvanje zdravlja sluzokože usta i grla.

Propolis zahvajući zahvaljujući svom prirodnom antimikrobnom delovanju štiti sluznicu disajnih puteva od mikroba i razvoja infekcija. Propolis sadržan u Anginal Max Junior spreju je standardizovan na 12% galangina (flavonoida). Osim antimikrobnog, propolis ispoljava antiinflamatorno, antioksidativno i imunomodulatorno delovanje.

Muskatna žalfija je bogat izvor etarskih ulja, čiji su osnovni aktivni sastojci linalilacetat i linalol.  Etarsko ulje muskatne žalfije ispoljava antimikrobno, antiinflamatorno i analgetičko delovanje.

Timijan zahvaljujući sadržaju etarskih ulja deluju antiseptično i umirujuće na iritiranu sluznicu usta i grla. Tradicionalno se etarsko ulje timijana primenjuje kao ekspektorans kod kašlja usled prehlade i za olakšanje simptoma prehlade.

Acerola je bogat prirodni izvor vitamina C i važan nutriceutik. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Deca uzrasta od 3 do 12 godine: 4 puta dnevno.

Proizvod mogu koristiti i odrasle osobe koje ne koriste sprejeve za grlo koji sadrže alkohol. Njima se preporučuje upotreba spreja 6-8 puta dnevno.

Aktivni sastojci1 doza (2 prskanja, 

0,28 g) 

100g

proizvoda

NRV*
Ekstrakt propolisa (standardizovan na 12% ukupnih polifenola izraženo na sadržaj galangina)0.017g6g/
Etarsko ulje muskatne žalfije (Salvia sclarea)0.0002g0.07g/
Etarsko ulje timijana (Thymus vulgaris)0.0002g0.06g/
Koncentrovani sok acerole (Malpighia glabra)0.026g20g/