-10%

MaxMedica Folna kiselina 50 tableta

Folna kiselina 400mcg

Originalna cena je bila: 311,00 rsd.Trenutna cena je: 280,00 rsd.

Nema na zalihama

Kategorije: , Rok isporuke: 2 radna dana Brend: MaxMedica
Opis
Način upotrebe
Sastav
Folna kiselina (Vitamin B9) je hidrosolubilan vitamin B grupe. Folna kiselina učestvuje u izgradnji ćelija i omogućava njihovu pravilnu deobu, kao i u sintezi DNK i proizvodnji neurotransmitera.
Koristi se za sprečavanje nastanka određenih anemija, koje nastaju usled niskog nivoa folata u krvi. Folna kiselina je izuzetno važna tokom trudnoće, jer pomaže normalan razvoj ploda.
INDIKACIJE
  • problemi sa snom i depresijom
  • prepručuje se tokom trudnoće jer pomaže normalan razvoj ploda
  • kao prevencija gubitka pamćenja,
  • kod mišićnih i nervnih bolova,
  • prevencija bolesti srca i moždanog udara,
  • preporučuje se kod osoba koje dugotrajno upotrebljavaju alkohol
  • Upotreba folne kiseline je naraočito značajna u periodu trudnoće i dojenja.  U tom periodu postoji povećena potreba za unosom vitamina B9 jer su količine ovog vitamina u organizmu smanjene.
  • Folna kiselina ima neverovatno vaćnu uluogu u razvitku nervnog sistema fetusa. Žene koje su trudne ili planiraju trudnoću trebalo bi da uzimaju dnevno dozu folne kiseline kako bi sprečile nastanka deformiteta fetusa, kao što je spina bifida, koja nastaje usled nepotpunog zatvaranja neuralne cevi. Između 17. i 30. dana po začeću stvara se neuralna cev embriona, a zatim i zatvara. Od neuralne cevi nastaju kičmena moždina, mozak, kičma i kosti glave fetusa.
  • Upotrebom folne kiseline tokom trudnoće može se samnjiti rizik od poremećaja u zatvaranja neuralne cevi ploda za 50 do 70%.

Preporučuje se 1 kapsula dnevno, u jutarnjim časovima.

NAPOMENA: Proizvod nije zamena za zdravu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili lečanje bilo koje bolesti.
UPOZORENJE: Proizvod ne smeju da uzimaju osobe preosetljive (alergične) na neki od sastojaka. Trudnice i dojilje, kao i deca mlađa od 12 godina pre upotrebe trebalo bi da se konsultuju s lekarom.
NAČIN ČUVANJA: Čuvati zatvoreno u originalnoj ambalaži, zaštićeno od svetlosti i vlage, na temperature od 15º – 25º stepeni C, van domašaja dece.

 

Sadrži 100% prirodne ekstrakte vrhunskog kvaliteta.