-10% Novo!

MaxMedica GS Flex 60 kapsula

Poboljšava pokretljivost zglobova

Original price was: 2.767,00 rsd.Current price is: 2.490,00 rsd.

Nema na zalihama

Kategorije: , Oznaka: Rok isporuke: 2 radna dana Brend: MaxMedica
Opis
Način upotrebe
Sastav

GS Flex je formulisan na bazi glukozamin sulfata, hondroitin sulfata, serapeptaze i vitamina C i D. Namenjen je očuvanju strukture i normalne funkcije zglobova.

Najefikasniji poznati hondroprotektori su glukozamin sulfat i hondroitin sulfat. Zajedničkim delovanjem, oni poboljšavaju pokretljivost zglobova, ublažavaju simptome artritisa i doprinose očuvanju zdravlja zglobova i kostiju.

Glukozamin štiti hrskavicu od razgradnje, doprinosi sintezi vezivnog tkiva kostiju, ublažava upalne procese i bol.

Hondroitin doprinosi adekvatnoj hidrataciji hrskavice i povećanju njene elastičnosti. Zahvaljujući  antiinflamatornom delovanju, hondroitin smiruje upalne procese i doprinosi ublažavanju bola.

Serapeptaza je proteolitički enzim koji smiruje upalne procese, smanjuje otoke i ublažava bol.

Serapeptaza sadržana u proizvodu je gastrorezistentna, čime je značajno povećana njena bioraspoloživost i iskoristljivost u organizmu. 

Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju, i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora, pravilnoj mineralizaciji kostiju i normalnoj funkciji mišića.

 

Preporučuje se primena GS Flex kapsula kod:

  • Osteoartritisa
  • Reumatoidnog artritisa
  • Osteoporoze
  • Uganuća, iščašenja, istegnuća
  • Preloma kostiju
  • Sportskih povreda

Koliko dugo u kontinuitetu se preporučuje primena GS Flex-a?

Ukoliko lekar drugačije ne propiše, preporučuje se kontinuirana primena GS Flex kapsula u trajanju od 2-3 meseca, nakon toga se može nastaviti sa primenom Kolagenezin kapsula u cilju dalje zaštite strukture i funkcije zglobova, kostiju, tetiva i mišića. Terapija se u zavisnosti od težine stanja može ponavljati u ciklusima.

Šta je osteoartritis (artroza)?

Osteoartritis (artroza) je degenerativno oboljenje zglobova, praćeno hroničnim bolom i otežanom pokretljivošću.

Najčešće su artrozom zahvaćeni zglobovi kuka (koksartroza) ili kolena (gonartroza), a ređe zglobovi lakta, šake ili ramena. Bolest nastaje kao posledica degenerativnih promena u određenim delovima zgloba (hrskavica, zglobna čaura, zglobne veze…) zbog istrošenosti  ili upotrebe zglobova pod velikim opterećenjem (težak fizički rad, povećana telesna težina, bavljenje sportom u kom je glavno opterećenje na zglobovima). U njenom nastanku ulogu mogu imati starenje tkiva, poremećaji hormonske ravnoteže, genetska predispozicija, određeni spoljašnji faktori, povrede.

Promene se prvo javljaju na zglobnoj hrskavici, a kasnije se šire na koštano i okolno meko tkivo.

Koja je uloga hondroprotektora?

Kliničke studije su dokazale da hondroprotektori imaju ulogu u obnavljanju strukture hrskavice, njenoj zaštiti i održavanju njenih mehaničkih i elastičnih svojstava. Najefikasniji hondroprotektori su glukozamin i hondroitin. Cilj upotebe hondroprotektora je pre svega ređe uzimanja analgetika i samim tim izbegavanje njihovih pratećih, neželjenih efekata koji su naročito izraženi tokom kontinuirane primene.

Na koji način serapeptaza pomaže kod narušene funkcije zglobova?

Serapeptaza je proteolitički enzim koji razlaže fibrin i fibrinogen, a da pritom deluje selektivno na proteine u organizmu. Ona razlaže bradikinin (supstancu koja predstavlja medijator bola) i na taj način deluje analgetski, odn. ublažava bol. Takođe serapeptaza sprečava oslobađanje amina koji izaziva upalu u oštećenom tkivu i poboljšava cirkulaciju krvi na mestu upale (inflamacije), i na taj način ispoljava antiiflamatorno delovanje.

Aktivni sastojci2 kapsule (dnevna doza)NRV*
Glukozamin-sulfat1500 mg /
Hondroitin-sulfat500 mg /
Serapeptaza60000 IU /
Vitamin D3 (holekalciferol)10 µg/400 IU 200%
Vitamin C (L–askorbinska kiselina)40 mg 50%

*NRV – nutritivna referentna vrednost

*NRV – nutritivna referentna vrednost