-10%

MaxMedica MaxoMucil 200 20 kesica

Preparat za pomoć kod iskašljavanja

Originalna cena je bila: 489,00 rsd.Trenutna cena je: 440,00 rsd.

Nema na zalihama

Kategorije: , Rok isporuke: 2 radna dana Brend: MaxMedica
Opis
Način upotrebe
Sastav

MaxoMucil 200 je formulisan na bazi N-acetilcisteina (NAC), propolisa i vitamina C.

N-acetilcistein je snažan mukolitik, koji razređuje gusti, viskozni sekret i omogućava njegovo lakše izbacivanje, čime se uspostavlja normalan protok vazduha kroz disajne puteve i olakšava disanje. N-acetilcistein ispoljava i antioksidativno delovanje, tako što štiti ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala koji narušavaju njihovu strukturu i funkciju.

Propolis doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i zahvaljujući svom prirodnom antimikrobnom delovanju, štiti sluznicu disajnih puteva od razvoja bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Propolis sadržan u MaxoMucilu je standardizovan na 10% flavonoida. Flavonoidi kao osnovni aktivni principi propolisa su odgovorni za njegovo imunostimulativno delovanje i jačanje odbrambene sposobnosti organizma. Zbog specifičnog sastava, na propolis se ne može razviti rezistencija.

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Deca od 6 do 12 godina: 1-2 puta dnevno sadržaj 1 kesice rastvoriti u pola čaše vode, promešati kašičicom i odmah popiti.

Odrasli i deca starija od 12 godina: 2-3 puta dnevno sadržaj 1 kesice rastvoriti u pola čaše vode, promešati kašičicom i odmah popiti.

Preporučuje se unos većih količina vode tokom dana.

Aktivni sastojci   1-3 kesice    NRV*
N-acetilcistein200-600 mg/

Suvi ekstrakt propolisa 

standardizovan na minimum 10% 

flavonoida

30-90 mg/

Vitamin C (u obliku L-askorbinske 

kiseline)

120-360 mg150-450%