-10%

MaxMedica MaxoMucil 600 10 kesica

Preparat za pomoć kod iskašljavanja

Originalna cena je bila: 511,00 rsd.Trenutna cena je: 460,00 rsd.

Nema na zalihama

Kategorija: Rok isporuke: 2 radna dana Brend: MaxMedica
Opis
Način upotrebe
Sastav

MaxoMucil 600 je formulisan na bazi N-acetilcisteina (NAC), propolisa, ehinacee i vitamina C.

N-acetilcistein je snažan mukolitik, koji razređuje gusti, viskozni sekret i omogućava njegovo lakše izbacivanje, čime se uspostavlja normalan protok vazduha kroz disajne puteve i olakšava disanje. N-acetilcistein ispoljava i antioksidativno delovanje, tako što štiti ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala koji narušavaju njihovu strukturu i funkciju.

Propolis doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i zahvaljujući svom prirodnom antimikrobnom delovanju, štiti sluznicu disajnih puteva od razvoja bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Propolis sadržan u MaxoMucilu je standardizovan na 10% flavonoida. Flavonoidi kao osnovni aktivni principi propolisa su odgovorni za njegovo imunostimulativno delovanje i jačanje odbrambene sposobnosti organizma. Zbog specifičnog sastava, na propolis se ne može razviti rezistencija.

Ehinacea deluje imunostimulativno, antiinflamatorno i antiseptično. Ona povećava odbrambenu sposobnost organizma tako što aktivira ćelije imunog sistema odgovorne za prepoznavanje i eliminaciju patogena (bakterija, virusa) i doprinosi jačanju nespecifičnog imuniteta.

Vitamin C doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Jednom dnevno sadržaj 1 kesice rastvoriti u pola čaše vode, promešati kašičicom i odmah popiti. Preporučuje se unos većih količina vode tokom dana.

Aktivni sastojci1 kesicaNRV*/PDU**
N-acetilcistein600 mg /

Vitamin C (u obliku L-askorbinske 

kiseline)

120 mg 150%

Suvi ekstrakt korena ehinacee 

(Echinacea purpurea), 6:1

80 mg/

Suvi ekstrakt propolisa standardizovan

 na minimum 10% flavonoida

30 mg/