Primed Livadski Med

Livadski med potiče od raznih cvetnih vrsta biljaka sa kojih pčele sakupljaju nektar.

U zavisnosti od kojih biljaka med potiče, boja, ukus i miris mogu varirati. Boja mu je od svetložute i crvenkaste do tamnijih nijansi. Ukus zavisi od biljne vrste koja u sastavu meda dominira i može biti prijatno sladak, ali i pomalo gorak. Livadski med zadrži minerale, enzime, organske kiseline, vitamine i ostale vredne sastojke koji se mogu naći u medu.

Zbog svog raznovrsnog i bogatog sastava, livadski med se tradicionalno veoma dugo koristi u narodnoj medicini. Livadski med blagotvorno deluje kod stomačno-crevnih, plućnih, bubrežnih i kardiovaskularnih problema. Povoljno utiče i na osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

1.190,00 rsd

Šifra proizvoda: 5152 Kategorija: Rok isporuke: Brend: Primed
Opis
Način upotrebe
Sastav

Livadski med potiče od raznih cvetnih vrsta biljaka sa kojih pčele sakupljaju nektar.

U zavisnosti od kojih biljaka med potiče, boja, ukus i miris mogu varirati. Boja mu je od svetložute i crvenkaste do tamnijih nijansi. Ukus zavisi od biljne vrste koja u sastavu meda dominira i može biti prijatno sladak, ali i pomalo gorak. Livadski med zadrži minerale, enzime, organske kiseline, vitamine i ostale vredne sastojke koji se mogu naći u medu.

Korisna svojstva livadskog meda:

Zbog svog raznovrsnog i bogatog sastava, livadski med se tradicionalno veoma dugo koristi u narodnoj medicini. Livadski med blagotvorno deluje kod stomačno-crevnih, plućnih, bubrežnih i kardiovaskularnih problema. Povoljno utiče i na osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Preporučena upotreba:

Livadski med je najbolje koristiti svakog jutra po jednu kafenu kašiku pre doručka ili rastvoren u mlakoj vodi ili čaju.

Čuvanje  livadskog meda: Na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti.

Napomena: Kristalizacija je prirodno svojstvo koje ne menja kvalitativni sastav meda. Kistalisan med može se vratiti u tečno stanje stavljanjem tegle sa medom u posudu sa vodom koja se zagreva do 45°C. Ne preporučuje se zagrevanje meda na višim temperaturama, kako ne bi došlo do gubitka hranljivih materija.

Ne preporučuje se dijabetičarima i osobama preosetljivim na pčelinje proizvode.