-10%

Sinefarm Cololax sirup 140g

Sirup protiv zatvora

Originalna cena je bila: 311,00 rsd.Trenutna cena je: 280,00 rsd.

Nema na zalihama

Kategorije: , Rok isporuke: 2 radna dana Brend: Sinefarm
Opis
Način upotrebe
Sastav

Osobine i delovanje: Sirup sadrži standardizovane ekstrakte biljaka sene i frangule čije su aktivne komponente poznate po laksantnom dejstvu. One stimulišu Auerbahov pleksus pojačavajući peristaltiku i sekreciju, povećavaju masu stolice, omekšavaju je i inhibiraju resorpciju vode. Aktivne supstance se većim delom resorbuju u tankom crevu. Jedan deo apsorbovanog preparata se izlučuje urinom, a drugi deo u debelo crevo, gde se hidrolizira i deluje laksativno. Laksantno dejstvo nastupa između 6 do 10 sati nakon upotrebe.

Koristi se kod akutne i hronične opstipacije (zatvor), problema sa hemoroidima, kao i za pražnjenje creva pre radioloških pregleda.

Način upotrebe: Za navedena stanja popiti jednom dnevno 1 supenu kašiku (15 ml) nerazblaženog sirupa pre spavanja.

Za pripremu kod radioloških snimanja popiti 24 sata pre pregleda celu bočicu nerazblaženog sirupa u toku 1 sata sa dosta tečnosti. Ovo se odnosi na odrasle osobe prosečne telesne težine između 60 i  80 kg i one na koje se ne odnose stanja navedena u upozorenju. Za ostalo konsultovati  lekara. Koristiti uz ostale mere propisane za pravilno pražnjenje creva, kao što su dijeta, piti dosta tečnosti, upotreba supozitorija itd. po uputstvu za pripremu.

Napomene: Pre upotrebe promućkati.

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Suplementi se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Čuvati van domašaja dece.

Blago zamućenje i talog koji se ponekad mogu videti po zidu i dnu bočice nisu štetni i ne utiču na svojstva proizvoda. Ne sadrži veštačka sladila i boje.

Upozorenje: Sirup ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina.

Oprez je potreban kod osoba sa dijabetesom zbog sadržaja šećera, opstrukcije različite etiologije ,inflamatornim oboljenjima sluznice debelog creva kao i teži disbalans elektrolita i vode.

Moguće su blaže tegobe u gastrointestinalnom traktu. Konsultovati lekara.

Dužina primene do 2 nedelje, pa napraviti pauzu.

Vodeno-etanolni ekstrakt korena krušine (Frangula alnus) 4-6:1, sa min. 17-20% glukofrangulina A, lista sene (Cassia angustifolia) 4-6:1, sa min. 6% senozida B i etarskog ulja ploda anisa (Pimpinela anisum). Ostali sastojci: destilovana voda, šećer, natrijum-benzoat.