-10%

Sinefarm Propolis kapi sa Ehinaceom 20ml

Propolis kapi sa Ehinaceom i vitaminom C

Original price was: 285,00 rsd.Current price is: 257,00 rsd.

Nema na zalihama

Kategorije: , Rok isporuke: 2 radna dana Brend: Sinefarm
Opis
Način upotrebe
Sastav

Osobine i delovanje: Propolis je najznačajniji pčelinji proizvod i prirodni antibiotik.  Ispoljava antibakterijsko, antimikotično, antivirusno, antiparazitsko, antioksidativno i imunostimulirajuće dejstvo. Povoljno deluje na jačanje otpornosti organizma, a može se koristiti kod upale usta, grla, nosa i uha, kao i u ginekologiji i dermatokozmetologiji, kod površinskih rana i infekcija na koži i sluzokoži, aktivirajući enzime ćelijskog metabolizma čime stimuliše procese regeneracije i epitelizacije oštećenog tkiva. Aktivni principi izolovani iz Ehinacee deluju kao imunostimulator, dovode do povećanja produkcije interferona (jedinjenja odgovornog za odbranu organizma od infekcija, u prvom redu protiv virusa), ublažavaju simptome postojeće infekcije, deluju protektivno i ubrzavaju oporavak. Takođe, deluju bakteriostatički na nekoliko vrsta stafilokoka, streptokoka i pojedinih gljivica. Poznato je i zaštitno delovanje ehinacee na kožu. Dodatkom vitamina C pojačava se profilaksa i tretman raznih infekcija.

Način upotrebe: Za navedena stanja uzeti 3 puta dnevno po 30 kapi pre jela sa malo vode, mleka, meda i slično, zadržati kratko u ustima, a zatim ih progutati.

Napomene: Pre upotrebe promućkati. Sastav i boja propolisa zavisi od biljnih vrsta sa kojih pčele prikupljaju materijal i od godišnjeg doba.

Čuvati van domašaja dece.

Upozorenje: Kapi ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak.

Sadrže alkohol 60,7 g/100 g.

Nisu namenjene trudnicama, dojiljama i mlađima od 12 godina.

Oprez je potreban kod osoba sa progresivnim sistemskim oboljenjima i autoimunim bolestima (TBC, AIDS, leukoze, kolagenoza, multipla skleroza). Konsultovati lekara.

Visoko prečišćeni ekstrakt propolisa (10%) i herbe ehinacee (Echinacea purpurea) u etanolskom rastvoru sa dodatkom vitamina C.